Tarotkaarten, mix tapes en kristallen: de topcadeaus voor Valentijn Valentijntrends voor 2020
13 februari 2020 - 13:33, by , in Geen categorie, No comments

Valentijnsdag wordt tegenwoordig gezien als een commerciële hoogdag. Valentijn blijft echter speciaal. Je laat aan je geliefde weten hoeveel je van hem/haar houdt. In een maatschappij die steeds eenzamer wordt, blijft dit een belangrijk signaal. Net daarom brengen we met Futureproved Trendwatchers de drie belangrijkste Valentijntrends in kaart: Minimalisme, Mystiek, en Back to New Romantic

De Valentijntrends voor 2020

Door de massareclame, ontstaan rond Valentijn, is Valentijnsdag nog steeds een commerciële hoogvlieger. Een speciale dag om je geliefde letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten en te tonen hoeveel je van hem/haar houdt. In een tijd waar romantiek wel een beetje zoek lijkt te zijn, is deze dag een ultieme kans om alles uit de kast te halen. Volgens het onderzoeksbureau Motivaction vieren vooral Millennials Valentijnsdag. Het bedrag dat we met zijn allen uitgeven aan Valentijncadeaus neemt steeds verder toe. In 2019 zei bijna een op de vijf Valentijnvierders dat ze méér geld hadden uitgegeven dan het jaar daarvoor en ook in 2020 loopt deze trend door.

Valentijn is nog steeds een belangrijk koopmoment, waarin veel geld wordt gespendeerd aan cadeaus voor en door geliefden! Onze individualistische maatschappij leidt tot eenzaamheid en Valentijnsdag kan daarom gezien worden als een opportuniteit om net die eenzaamheid te counteren en de mensen die je graag hebt eens extra te verwennen.” 

Futureproved Trendwatchers brengt daarom de drie belangrijkste Valentijnstrends voor 2020 in kaart: Minimalistische Valentijn, Mystiek en Back to New Romantic. 

Trend 1: Minimalistisch Valentijn

Het klimaat is al geruime tijd een hot topic. Dit heeft ook zijn effect op Valentijn. Deze trend gaat over de langzame evolutie die de mens maakt naar het verzorgen van onze planeet en het creëren van minder afval. Er is een tendens naar meer ambachtelijke, handgemaakte en natuurlijke Valentijns geschenken. Men grijpt terug naar kleine attenties met een grote emotionele waarde. We gaan terug naar de essentie van het geven van een geschenk en willen vooral het emotionele aspect tonen: oprechtheid, attentie, waardering en liefde. Dit uit zich in verpersoonlijkte souvenirs, beautyproducten voor haar/hem en activiteiten om samen te doen en van elkaar te genieten.  

Trend 2: Geschenken met een mystiek trekje

Teruggrijpen naar magie is een nieuwe consumentententrend. Mensen worden aangetrokken tot betovering om hen te begeleiden in het leven en troost te bieden. Mystieke verwijzingen worden verbonden aan producten, diensten en ervaringen. Consumenten willen kunnen genieten van geschenken met een diepere betekenis. Tarotkaarten als geschenk zijn trendy en er is de revival van kristal. Met Valentijn 2020 mag je dan denken aan cadeaus waarbij kristal gebruikt wordt in woon-, beauty, geur- en modeaccessoires.  Wat daar ook perfect bij past zijn gedroogde bloemen. Deze zijn vandaag ook weer helemaal hip.

Trend 3: Back to the New Romantic

In deze tijden van onzekerheid kijkt men graag nostalgisch terug naar het prédigitale tijdperk. De postmillenial generatie kiest als reactie resoluut voor de kledingstijl en de muziek van de jaren ’80, de tijd van de Nieuwe Romantiek. Voor Valentijn kiest deze generatie samen met de twee vorige generaties voor geschenken, die refereren naar deze periode: platenspelers, vinyl platen, maar ook de mix tapes met muziek van populaire groepen uit de eightees. 


About author:

Een reactie achterlaten